Berea Leave a comment

Istoria berii, produsă în diferite tipuri în multe parti ale lumii și pe care cu toții le bucurăm sa o bem, datează din cele mai vechi timpuri. Se consideră că începutul acesteia a fost o data cu descoperirea orzului sălbatic în 10 000 î.Hr. în Mesopotamia. Pe vremuri orzul era macinat între două pietre și si ca apoi amestecat cu apa, rezultand o băutură hrănitoare, restul de lichid fermentand accidental s-a transformat în bere. Această băutură, care este stamosul berii de astazi, a fost considerata delicioasă și ca apoi să fie consumata zilnic.
Berea a fost una dintre cele mai preferate băuturi printer sumerieni, hetiți și Babilonieni. Codul Hammurabi, cel mai vechi cod de drept înregistrat, conține dispoziții privind berea și se știe că babilonienii obișnuiau de a produce 20 de tipuri de bere folosind agenți de aromatizare diferiți, cum ar fi rășină și cuișoare.
Cu timpul, berea sa mutat mai întâi în Egiptul antic și apoi în Europa Medievala. Odată cu răspândirea epidemiilor, cum ar fi febra tifoida și holera , poluarea apelor în orașe europene era în creștere, iar berea devine din ce in ce mai popular printer oameni, acestia crezand ca este un fel de leac. În aceeași perioadă, preoții au început să creeze bere în mănăstiri asa ca berea a devenit în curând o băutură de zi cu zi pentru oameni. Cu ajutorul revoluție industriei și dezvoltare tehnologică, berea și-a găsit forma actuala. Termenul de valabilitate al berei a fost îmbunătățit prin procesul de pasteurizare, care a fost rezultatul studiilor privind fermentarea de către Louis Pasteur. Louis Pasteur a izolat, de asemenea, o tulpină pură de drojdie pentru bere și a contribuit la standardizarea berii. Producătorii de bere artizanale au început să apară în anii 1980, care au produs numeroase tipuri de bere la scară redusa, concurente cu mari producătorilor de pe piață. Astăzi, diversitatea continuă să crească datorită producatorilor de bere artizanala. Cultura berii este foarte dezvoltată la fel ca culturile de vin și whisky. Expertii berari au identificat în total 140 de tipuri și 40.000 de soiuri de bere la aceasta data.

Materia prima a berii
Berea este produsă din patru ingrediente principale: malț de orz, hamei, apă și
drojdie. Fiecare dintre aceste ingrediente aduce o contribuție diferită la gustul berii.

MALȚ DE ORZ
Cereala principala utilizata pentru producerea berii este orzul. După ce orzul este recoltat, este pus la germinat și apoi prăjit pentru a produce malț. Cu alte cuvinte, malțul este termenul pentru boabele germinate și prăjite de orz. Amidonul găsit în malț este transformat în alcool, și acesta este motivul pentru cantitatea de malț utilizat în bere afectează volumul de alcool. În plus, malțul dă un gust berii, bogat în grâu și note de pâine saturată. În cele din urmă, nivelul de prăjire al malțul este ceea ce dă berei culoarea sa. Berea produsă cu ajutorul unei coaceri foarte indelungate a maltului, are o culoare maro sau neagră. O coacere de durata medie da berii culoarea portocaliu, chihlimbar sau roșu. O coacere de termen scurt ofera berii o culoare galben deschis sau aurie.
HAMEI
Hameiul este o plantă similară cu iedera, care produce poartă conuri. Dă berii a subtilă amărăciune și aromă, cantitatea de hamei folosită și etapa de producție în care este hameiul utilizate afectează gradul de amareala. Acesta dă bere citrice, flori, plante medicinale, rășini și arome de pin, altele decât amărăciune.
DROJDIE
Drojdia este un microorganism cu o singură celulă care nu poate fi detectate vizual, și ajută maltoza din orz să se descompună și să se ransforme in alcool. Se folosesc două familii de drojdii pentru bere: drojdie de “ale” și “lager”. Berea produsă cu drojdie de “ale”, aurie, are mult mai multe arome de fructe, în timp ce cele produse cu drojdie “lager” sunt în general mai puțin aromatice și sunt mult mai răcoritoare.
APĂ
O mare parte din bere este alcătuită dinvapă. Acesta este motivul pentru care plantele din provenienta berii sunt în general cultivate langa sursele de apa. Conținutul de minerale ,nivelul pH-ului și duritatea apei contribuie la gustul berii.

Al cincilea element al berii:

Cele patru elemente care dau gustul, savoare sau culoarea berii sunt maltul, hameiul, drojdia si apa.
Berea din grau a nemtilor, Berea “ale” a englezilor si cea bruna a belgienilor sunt în special servite in pahare special, in specificul fiecarei zone in parte. Aceste pahare au evoluat in forma actuala pentru a pune in evidentav diferitele componente ale berilor servite în acestea, cum ar fi spuma, aroma si culoarea etc. Paharele specifice berii cu buza groasa si care se îngusteaza imediat de la margine catre interior, au specificul de a tine spuma de bere mai mult timp, paharele care au in specific retentia spumei in mare volum, sunt mai voluminoase la mijloc ca apoi ingustandu-se spre margineade sus. Paharele de bere care ofera o aromă intensă trimisa ușor la nas, devin mai înguste la baza și apoi se largesc spre marginea de sus. Deoarece berile ușor de băut nu sunt foarte aromate, sunt preferate paharele cu corpuri simple si inguste.
A bea o bere dintr-un pahar potrivit pentru caracteristicile sale care ii intensifica gustul și, de asemenea, dezvăluie unica aroma a hameiului, malțului sau drojdiei specifica unei regiuni. În acest context, beneficiați de băutul unei beri servita din sticla potrivită.
Cele 4 ingrediente principale ale berii sunt drojdia, malțul, hameiul și apa, si acestea determină gustul și mirosul fiecarei beri. În plus față de cele 4 ingrediente principale ale berii, putem numi paharul ca al 5-lea element important .

 

 

 

Paharul Stout si Porter: Au specific aromatic, dar si amăreala pronuntata, provenita din maltul copt suplimentar, iar acestea sunt servite in pahare de forma unei lalele, si ii asigura celui care o serveste un miros si gust de printre cele mai puternice. Buza care ingusteaza si mai mult paharul face ca spuma sa ramana pentru mai mult timp in pahar decat intr-unul obisnuit. Tipuri de bere servite in acest pahar: American Porter, Baltic Porter, American Stout, Russian Imperial Stout, Irish Stout, Sweet Stout, Oatmeal Stout, Irish Extra Stout

 

 

 

 

 

 

 

Paharul Pentru Bere din Grau: Servita in pahar inalt cu buza usor ingustata face ca spuma berii sa depaseasca paharul dar sa nu curga pe peretii acestuia. Mai mult de atat acesta dezvaluie profilul aromei fructate si care-l face unic printer restul de tipuri. O alta unicitate a paharului este transparent sa, acesta punand in valoare culoarea si filtratea de inalta calitate a berii. Tipuri de bere servite din acest pahar: Witbier, Weissbier, Hefeweizen, Kristallweizen, Dunkles Weissbier, Weizenbock, American Wheat Beer

 

 

 

 

 

 

 

Paharul Pentru Berea Blonda Ale: Acest pahar este versiunea cu o paharului englez sau irlandez, cu o mica ingustare la cativa centrimetri de buza. Berile servite in acesta nu necesita crearea unei buze paharului, datorita caracteristicilor armatice si astfel forma acestia se largeste usor pe margine. Ingustarea acestuia mai jos de buza ajuta la prinderea in siguranta si acest aspesct a devenit traditional in puburile englezesti care servesc acest tip de bere. Tipuri de bere, similar, care se servesc din acest pahar: American Pale Ale, American Amber Ale, American Brown Ale, American Porter, Baltic Porter, American Stout, American IPA, American Specialty IPA, Black IPA, English Golden Ale, English Bitters, English IPA, English Mild Ale, English Brown Ale, English Porter, Scottish Ale, Sweet Stout, Oatmeal Stout, Irish Extra Stout

 

 

 

 

 

 

Paharul Pentru Berea Belgiana: Acesta ne reamintește de forma paharului de cognac si care reuseste sa ne imbie cu mirosul puternic de bere datorita formei sale. Mai mult, inmagazineaza cu delicatete aroma de malt a acestor beri în corpul său și o servește fin sau in cel ami bun mod posibil de către marginea sa îngustandu-se și apoi largindu-se în forma unei allele prospat deschise. Este folosit în special pentru berile cu conținut de alcool ridicat. Tipurile de bere servite in acesta sunt urmatoarele: Belgian Pale Ale, Belgian Blonde Ale, Belgian Dubbel, Belgian Tripel, Belgian Golden Strong Ale, Belgian Dark Strong Ale, Saison, Biere de Garde, Belgian Specialty Ale, Strong Scotch Ale, Eisbock, Flanders Brown Ale

 

 

 

 

 

Paharul de Lager: Forma oferă o experiență superioară de prindere și cu doau curbe pe care le sesizam în zona inferioară eliminand aromele în timpul turnării berei în sticlă. Curbă largă și talia în formă de lalea dispusa la partea de sus adună aceste arome și se asigură că sunt transferate optim catre bautor. Paharul este deosebit de potrivit pentru berea lager care are un nivel ridicat de amăreala și fiind sugerat să fie utilizat si pentru berea stil IPA cu acelasi nivel ridicat de amăreala. De asemenea, acest pahar păstrează Berea rece pentru mai mult timp datorită stratului gros de sticla de la baza sa. Alte tipuri de bere servite din acest pahar sunt: American IPA, Specialty IPA, Black IPA, Double or Imperial IPA, English IPA, ESBs, Aromatic Lagers, Lagers with high IBU ratio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigarii sunteți de acord să acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră de cookie-uri.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

Când vizitați un site Web, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Nu sunt de acord
De acord