Tipuri de cafea si prezentarea lor Leave a comment

Cafeaua este o pasiune indispensabilă cu miros bogat, aromă și gust plin de bucurie …

Imediat făcându-vă să vă simțiți bine și confortabil, cafeaua trece printr-o lungă călătorie de la procesul de creștere, celde selectia a celor mai bune boabe de cafea, la procedurile de prăjire, preparare și servicii, care necesită toate eforturile, expertiza și pasiunea de care aveti dovata. Deși bucuria pe care o oferă este aceeași, fiecare bob de cafea are un gust distinct și un nivel de ying în funcție de procesul lor de prăjire și de metoda de preparare. Această putere poate fi ajustată cu cantitatea de apă folosită sau lapte ori zahăr. De aceea, volumul și forma paharului de cafea sunt de importanță vitală pentru mirosul și gustul de cafea. Atunci când o cafea bună este bauta dintr-o ceașcă bună, aroma, mirosul, gustul, bucuria pe care o oferă cafeaua este maximizată.

 

                        SMALL CUPS:

       Cafeaua tare care te face simți gustul distinct al sau si care se prepară cu puțină apă în comparație cu alte tipuri de cafea. Prin urmare, tipurile de cafea, cum ar fi espresso, cafeaua turcească sau ristretto se servesc în cesti sau pahare mici.      “Cafea turcească” in general, cafeaua “Arabica” se foloseste, aceste boabe sunt preferate cafelei turcesti sau amestecuri cu alte tipuri de cafea ce pot fi utilizate diferite regiuni. Boabele de cafea sunt măcinate mai fin decât toate celelalte cafele și arama este folosita tradițional la crearea rajnitei de cafea..Spre deosebire de alte tipuri de cafea, apa este încălzită într-o oală împreună cu cafea și este servita asa impreuna cu tabieturile fiecaruia. Aceasta are spuma densa pe partea de sus, și motivul pentru a fi permisa este de a se dizolva înainte ca cafeaua să fie bauta. La aceasta puteți simți gustul intens și aromă saturata a mirosului decafeaua.        Espresso” este un preparat fabricat la presiune ridicată si apa fierbinte este trecuta prin filtrul de cafea.Este a doua cea mai fina bautura după cafea turcească, aceasta îmbunătățește aroma și corpul cafelei. Este apoi servit în mici cupe menținându-și intensitatea. Acest este motivul pentru care termenul “shoot” este folosit atunci când Espresso este pregătit. Un Espresso Single are de obicei 30 ml. Si i se acordă atenție dizolvarii spumei cremoase  de pe partea de sus. Culoarea cremei este indicatorul perfect de cât de corectprocesul de tratare termica a bauturii. Crema corecta are de obicei o culoare aurie,și este răspândita pe întreaga suprafață a ceaștii.

        “Ristretto” este termenul folosit pentru cel mai scurt espresso. Aceeași cantitate de cafea este

Folosita ca si pentru un espresso doar ca se foloseste mai putina apa, mai precis doar 22 ml. Este una dintre cele mai concentrate forme de cafea, făcând să simțiți cafeaua la cel mai puternic gust al sau.

 

DOUBLE CUPS:

Nu contează cât de tare este cafeaua, uneori  aceasta poate sa fie mai mult decat un shoot. Cea dubla, îsi face simtita prezenta pe o perioada mai mare dar cu aceeasi intensitate a gustului. Prin urmare, dublu espresso sau dublu macchiato este servit în pahare șau cești mai mari.

“Macchiato” Chiar dacă acest termen este acum folosit pentru cafeaua servită fie cu caramel, fie cu ciocolată, gustul este de fapt destul de diferit și in acelasi timp este mai putin fierbinte.

Unui espresso i se poate adauga si crema de lapte doar daca preferati un gust mai blând al acestuia.

“Double Espresso” Este un Espresso de 60 ml. Cantitatea de cafea utilizată este dublată, în paralel si cantitatea de apă folositaeste dublata. Zahărul poate fi adăugat când este servit. Nu se adaugă lapte, iar acestuia

se acordă mare atenție dizolvarii partii cremoase, spumei de pe partea de sus a paharului.

 

                        MEDIUM-SIZED CUPS:

Metoda cea mai comună de reducere a tariei cafelei este adaugand o cantitate mai mare de apă. Folosind mai multă apă în timp ce vă pregătiți cafeaua va crea un produs mai slab deci o cafea cu un gust mai fin. Poțeti adăugați lapte pentru a obține mai mult gust light. Greutatea laptelui va echilibra gustul puternic de cafea, iar acest tip este, de obicei, servit în cupe medii.

“Cappuccino” își ia numele după culoarea hainelor a preoților “capucini”. Aceasta este pur și simplu un espresso de 60 ml servit cu lapte cald și crema de lapte. Nu este nevoie să fie servit cu o spumă groasă de fiecare data. Ar putea fi preferat pentru cei care servesc o cafea “amară”. Laptele și crema de lapte sunt elementele care dau un gust mai bland cafelei.

         “Caffè Crema” este numele dat unui espresso lung in Nordul Italiei si Elvetia servit in ceasca.

 

LONG CUPS:

        Pentru cunoscatorii de cafea este important să se simta gust de lapte un pic mai mult. În acest caz, pot preferă tipurile de cafea unde se foloseste mai mult lapt. Ice coffee este indispensabilă acestora si o servesc cei care nu vor să se oprească in a bea o cafea rece în timpul zilelor de vară. Cu doua cuburi de gheața, cafeaua este servită cu lapte si se bea din cupe lungi sau pahare inalte.

“Frappé” Cafeaua Frappé este o cafea populară in intreaga lume, servita cu gheață si care isi are originea în Grecia. Este pregătita cu ajutorul unui Shaker. 2 lingurite de cafea instant, aceasta este amestecată cu zahăr și în jur de 100 ml apă, si se agita pan ace capata o textura spumoasa la suprafață. Este servita cu paie si se poate adauga lapte, doar daca se doreste asta.

“Cafe Latte” Este un tip de cafea in care se face simțit gustul laptelui mai mult decât la orice fel de cafea. Aproximativ 180-300 ml lapte fierbinte care se poate adauga peste 60 ml de espresso si are o gust ușor de cafea.

           “Irish Coffee” Cunoscuți pentru pasiunea lor pentru alcool, irlandezii au găsit o nouă modalitate de a adăuga gust unei cafele: whisky. Cafea irlandeza se face prin amestecarea de cafea, zahăr și whiskey și adăugarea de frisca la amestec. În general, este servit în pahare inalte sau cani cu maner.

 

MUGS:                      

Canile sunt folosite adesea când servim cafea. Toate tipurile de cafea se pot servi din cani.

“Americano” 60 ml de espresso este servit cu 120 ml de apă fierbinte. Astfel, se obtine o cafea slaba și mai netedă. Zahărul poate fi adăugat atunci când este servit si nu se adaugă lapte. Are o spuma aurie foarte subtire deasupra.

“Filter Coffee”  Este termenul folosit pentru o anumita metoda de preparare a cafelei. Se folosesc boabe de calitate medie pentru această metodă de fabricare a cafelei. Coacerea cat și originea boabele de cafea pot fi alese de catre consummator dupa bunul sau plac. Apa încălzită aproape la punctul de fierbere trece cafeaua macinata din filtru, picatura cu picatura printr-un process lent, producând aroma și gustul fresh de cafea proaspat macinata.

              “Cold Brew” așa cum sugerează și numele său, este metoda de pregatire lentă a cafelei în apă rece, aproape 12 ore fără niciun process de  încălzire implicat. Acesta este modul în care se simte aroma puternica a cafelei,  si de dezvaluie in gust tipul și originea de unde ea este cultivata. Boabe de cafea sunt bine măcinate pentru această metodă. Puteți adăuga gheață sau lapte inainte sa-l serviti.

“French Press” aceasta nu este o cafea ci degrabă numele unei metode specific de creare a bauturii. Ai gustul de cafea mai tare decat al celei la filtru. Mai mult, boabe de cafea intregi sunt introduse într-un recipient de sticla și apa incalzita pana la punctual de fierbere este trecuta peste ele. Dupa ce acest amestec este obtinut, o presa de metal il impinge foarte lent printr-o sita si astefel este obtinuta o cafea mai savuroasa decat cea de la filtru.

               “Cafe Au Lait” este un tip de cafea foarte frecventă în special in Europa. Are la baza laptele cald, amestecat apoi cu 60 ml de espresso. Cafe Au Lait este servita în cani mari, sau cupe inalte, mai ales în Franța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigarii sunteți de acord să acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră de cookie-uri.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

Când vizitați un site Web, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Nu sunt de acord
De acord