Tipurile si caracteristicile uleiurilor de masline Leave a comment

Etapele de productie, continutul si utilizarea a uleiului de masline difera foate mult. Clima regiunii din provin maslinii, inaltimea regiunii unde se afla livada si fluctuatiile vremii fac ca maslinele sa aiba un gust , calitate, culoare si forma diferite.

 

Miracolul uleiului de masline

Uleiul de masline virgin este fabricat prin presarea maslinelor la rece. Acesta poate fi consumat in forma sa naturala. Acest tip de ulei de masline are un nivel de acididate de maxim 3,3% si este recunoscut ca “ulei de masline natural”, cu alte cuvinte este cel mai apreciat si sanatos ulei .

Uleiul de masline este clasificat in patru grupe , in concordanta cu nivlul de aciditate in conformitate cu standardele stabilite de International Olive Council (IOC).

      Extra Virgin: Este produs prin presarea la rece a fructelor recoltate timpuriu. Are un nivel de aciditate

de mai puțin de 1%. In pasta de masline, provenita din strivirea mslinelor, nu se adauga apa, pulpa este presata asa cum este. Acesta este forma cea mai delicioasa a uleiului si nu se recomanda gatirea acestuia, ci consumarea lui in forma raw, in salate, legume fierte sau peste.

 

Virgin: Acest ulei de masline este in general produs prin utilizarea apei calde in prima presa a fructelor, crescandu-i astfel nivelul de aciditate la mai mult de 1-2%. Gustul sau fiind mai pregnant decat al cei extra virgin.

 

Ordinary: Nivelul de aciditate al acestuia este cuprins intre 2 si 3,3% si se cunoste a fi usor mai diluat.

 

Refined:  Este produs prin rafinarea chimica a uleiului cu aciditate crescuta, care nu este destinat consumului direct sau din pasta de masline ramsa dupa peroducerea uleiului virgin. Nivelul de aciditate este redus la zero in urma procesului de rafinare si nu mai are gustul sau culoarea celui nerafinat.

 

Olive oil: Este un mix ce contine ulei rafinat si ulei de masline virgin intr-o proportie de 20-40%. Acesta poate avea o aciditate de 1-1,5% si este in general folosit la gatit. Desi are gustul uleiului de masline virgin, valoarea nutritionala este scazuta.

       Seasoned: Acestea sunt uleiurile de măsline la care se adaugă diverse condimente, ierburi, fructe sau

legume doar pentru a oferi un anumit gust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigarii sunteți de acord să acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră de cookie-uri.

Privacy Settings saved!
Privacy Settings

Când vizitați un site Web, acesta poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Controlați-vă serviciile Cookie personale aici.

Aceste module cookie sunt necesare pentru funcționarea site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Nu sunt de acord
De acord